Å ville delta

Det er gått et år siden jeg satte meg på flyet, med 6 flasker vin i baggen, og ba om at de alle måtte være like hele da jeg kom til Gardermoen. Etter tre måneder på andre siden av verden var jeg klar for å begynne noe nytt. Jeg skulle være vikar for kapellan i Gruben menighet – i Mo i Rana, en by jeg flyttet fra da jeg såvidt var fylt 15.

Å flytte tilbake 11 år senere skulle bli helt annerledes en jeg hadde trodd. Jeg kom tilbake til en by som hadde forandret seg veldig mye. Kanksje var det ikke byen, men jeg? Etter mange år rundt i Norge – og nå tilslutt Sør-Afrika var det mye som hadde endret seg.

Det mest synlige var kanksje meg selv. Å ikke være en liten unge på 15 år, usikker på verden, usikker på meg selv, og usikker på hva livet egentlig hadde å by på. Nå kom jeg tilbake, med 7 års universitetsutdannelse, en årrekke i kirkepolitikk, og studentengasjement. Engasjert i globale spørsmål, og møtt slummen i Kibera(Kenya), Townshipen i Kaymandi(Sør-Afrika) og sett hverdagslivet i Murmansk(Russland). I løpet av 48 timer befant jeg meg i et snøhøl i nord, og skulle begynne i min første 100% jobb.

Det ble en brå overgang. Savnet etter Oslo var stort. Venner og kjente – som jeg kunne diskutere teologi med, kjenne på støyen, levende, – og livet i hovedstaden var så fjernt fra det jeg til daglig plutselig befant meg midt i.

Men det mest drastiske valget jeg tok var at jeg skulle slutte å engasjere meg i så mye. Jeg begynte å trene, gå fjellturer og satset på å få meg venner og sosialomgangskrets. For første gang satte jeg min velvære fremfor engasjementet mitt.

Det har vært læring i det óg.

Men nå vil jeg delta igjen. Kanskje er det derfor jeg har begynt å blogge igjen? I morgen skal det være valg til PFs stiftsstyre – og jeg er på valg. Til helgen er det valg til Kretsstyret i Nordland(Kfuk-Kfum), og jeg har sagt ja til å stille. For nå har jeg lyst å delta igjen. Jeg har lyst å bruke engasjementet mitt til noe nyttig.

For det gir mening. Å ikke bare ville noe for meg selv altså!

Reklame

Om Katrine

My name is Katrine and live in Mo i Rana, Norway This is my blog about everyday life, about working, about traveling, holidays, about South Africa. I'm a trained theologian - and randomly I will write about what I think, what I feel and whats happening in the world of church and theology aswell!
Dette innlegget ble publisert i Hverdag, mo i Rana og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

2 svar til Å ville delta

  1. Ja!!!
    In med dig i kretsstyret!!!

  2. Katrine sier:

    Ja, vi får se hvordan det går 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s