Beliebers Smelibers Brelibers

Hysteria er fascinerende.

Jeg finner hele fenomenet utrolig interessant. Hvordan kan det være at noen blir hysteriske for å se en person. At de jakter som sultne hunder på et bein, eller som en kråke etter sølv.

Så hva er egentlig dette hysteriet rundt en liten gutt fra Canada som jenter(og gutter) springer jenter ut av huse for å finne – og et håp om å få et glimt av, om så bare crewet?

Jeg tror ikke jeg hadde slik hysteria for noen da jeg var i tenårene. Jeg kan hvertfall ikke huske at det var noen jeg døde etter å se. Være sammen med, få lov til å være i nærheten av. Eller vent. Jo, jeg har bare fortrengt det.

Å være menneske handler vel strengt tatt om å bli noe mer en det vi er. Vi strekker oss etter noe, gjerne uoppnåelig. Og vi trenger annerkjennelse, å bli sett. Få bekreftelse.

At 14 åringer i dag hyler etter Bieber på en måte som jeg ikke forstår, betyr ikke at jeg ikke har forståelse for at de gjør det.

Det jeg derimot ikke kan forstå er Nyhetmedias rolle i det hele. Hvorfor må det hver morgen være et nyhetsinnslag på Morgen Nytt med to nye Beliebers, eller halve Dagsrevyen inneholde at 14 åringer springer rundt på Karl Johan å leter etter noen som kan være i Crewet? Eller det eneste Nyhetskanalen gidder å oppdatere oss på – ståa på Telenorarena, eller jakten på enda en gossyglossy nyhet å kringkaste resten av dagen?

La nå de stakkars 14 åringene få ha sin Bieber i fred, så kan vi andre få lov til å følge med på det som skjer i resten av verden. Gi meg gjerne oppdateringer om situasjonen i Syria, valget i Venezuela eller om lønnsforhandlingene som foregår.

Jeg synes det er lenge siden jeg hørte noe på nyhetene av interesse for meg.. O lord I’m feeling old these days!

Blogglisten

Reklame

Om Katrine

My name is Katrine and live in Mo i Rana, Norway This is my blog about everyday life, about working, about traveling, holidays, about South Africa. I'm a trained theologian - and randomly I will write about what I think, what I feel and whats happening in the world of church and theology aswell!
Dette innlegget ble publisert i Hverdag, mo i Rana, Nyheter, Politikk og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s